Radhadesk kasteel “Petite Somme”gelegen in Septon.

Septon is een dorpje gelegen in de heuvels van de Belgische Ardennen op 10km van Durbuy. We zijn er even gestopt op terugreis naar huis.

Het kasteel is eigendom van de Hare Krishma gemeenschap en geeft een Oosters gevoel. Het wordt vermeld onder Durbuy, maar ligt in Septon, behorend bij dorp Petite Somme, 10km weg van Durbuy. Het kasteel van Durbuy is eigendom van Graaf Jean-Michel d’Ursel (57),

De Hare Krishna-beweging is een beweging binnen het vaishnavisme en het hindoeïsme, die in 1966 werd gesticht te New York door A.C.info Wikipedia.

In de tuin staan verschillende beelden.

Klikken op de kleine foto’s om te vergroten

Je kan het kasteel betalend bezoeken. Er is een restaurant waar je goedkoop vegetarisch kan eten, of lekkers en brood kopen in hun bakkerij. Gaan rond snuisteren in hun boetiek met Oosterse spullen, een kijkje gaan nemen in het retraite centrum, de yoga zaal, de grote moestuin, de tempel in het kasteel, hun museum of bibliotheek ontdekken, een mythische wandeling maken met info over hun gemeenschap, zelfs hun koeien. Je kan er zelfs overnachten. Wij hebben gewoon de sfeer die er hing aan de buitenkant gaan opsnuiven .Dit is de laatste post over mijn verjaardagsgeschenk van de dochter, schoonzoon, kleindochter en partner in de Ardennen, waarvan alle dagen goed gevulde waren en ik voor 100 % genoten in familieverband. Alle info brochures en internet,Wikipedia

Bedankt voor jullie bezoek en reactie

15 thoughts on “Radhadesk kasteel “Petite Somme”gelegen in Septon.

  1. mogge Marylou
    is die graaf ook lid van die gemeenschap , of verhuurt hij dat mooie kasteel alleen maar aan hen
    ik ben niet zo op al die groepjes en of sektes , maar zo’n gebouw bekijken en de tuinen is altijd mooi

    geniet de dag

    Geliked door 1 persoon

    • Het kasteel van Durbuy is eigendom van de graaf Jean-Michel d’Ursel (57), die niets te maken heeft met de Hare Krishma. .Die gemeenschap heeft hun eigen kasteel in Septon. Doordat Septon en Petit-Somme 2 dorpjes zijn die zoals bij ons onder een overkoepelende gemeente horen .Het gaat hier over 2 verschillende kastelen die meer dan 10 kilometer van elkaar liggen. Maar bestuurlijk allebei behoren bij stadje Durbuy. Heb het zo goed mogelijk proberen uit te leggen.Hoop dat het nu duidelijker is.

      Geliked door 2 people

  2. Daarin zal mij dus hebben vergist tussen dit en het kasteel van Durbuy. Want in een verre herinnering komen je foto’s weer duidelijk in beeld dat ik ooit hier ook eens op bezoek kwam.

    Het was een mooi gevulde vakantie Marylou, neemt men je niet meer af.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie