Grenzeloos spektakel en creativiteit

Op 1 mei ging ik weer kijken naar de magisch stoet de “O Parade” in Genk“. Dit jaar werd de kracht gevierd van de lokale samenwerking met praalwagens ontworpen en gebouwd door lokale verenigingen in Genk .Een visueel spektakel met reuzengrote installaties soms meer dan 5 m hoog ,schitterende kostums. Internationaal straattheater, originele praalwagens, fanfares en nog veel meer. Dit jaar waren er 27 acts.

Hier zie je “I puppet

De ogen richten zich op de bezoekers. Ze houden je voortdurend in het oog, verkenners van onze planeet. Het is vreemd misschien angstaanjagend of grappig.

Ze kunnen zelfs dansen, je besluipen, viseren of je bekijken van uit de hoogte. Ze hebben alles gezien en begluren je heel de tijd. Ze zien alles en daar reageren ze op.

De groep “Fam “vertelt het verhaal van de Griekse Held Aquilles op meeslepende wijze. Hij stapt door de Genkse straten en wordt bediend door 3 heren volledig in het zwart gekleed. Het is een reus van meer dan 5m hoog en neemt je mee in een indrukwekkend spektakel van verwondering.

De rode rook zorgt een geheimzinnige, magische sfeer. De Griekse God Aquilles is prachtig afgewerkt en beweegt zich op muziek. Als de heren die hem begeleiden aan de hengeltjes trekken, kan hij stappen, lopen, het het hoofd draaien en nog veel meer. Er wordt zelfs een massa slingers en confetti de lucht ingeschoten.

Er zijn groepen te zien uit Duitsland, Nederland, Spanje en Frankrijk. Een grenzeloos spektakel, een explosie van creativiteit.

Remu: “Menage-Be hop ” doet je de wereld van een bruisende Be Hop act ontdekken. Hij sleurt je mee in een mix van kunstvormen met unieke choreografieën an breakdansers

Iedere robot wordt bediend door 1 man en er wordt een bende breakdansers op je los gelaten .

Dit was deel 1.De rest volgt later. Ik verblijf deze week een dag in ziekenhuis .Je ziet me wel weer opdagen.

Bedankt voor jullie bezoek en reacties

28 thoughts on “Grenzeloos spektakel en creativiteit

    • Ja het is een jaarlijks terugkomend evenement in Genk (Belgisch Limburg) telkens op 1 mei. Ik ben er de laatste 3 jaar naar gaan kijken.

      Telkens weer ongelooflijk knappe dingen gezien en nog nooit het zelfde. Steeds vernieuwend en bijzonder knap.

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie